Smartphoto group neemt Webprint over van Infestos

29 april 2016

Persbericht Webprint

Smartphoto group NV, één van de leidende Europese spelers in foto e-commerce, is op 29 april 2016 tot een definitieve overeenkomst gekomen met betrekking tot de overname van Webprint International BV van investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede.

Webprint, gevestigd in Oldenzaal, Nederland, is één van de marktleiders in Nederland van persoonlijke fotoproducten, zoals fotoboeken, kaarten, wanddecoratie, fotocadeaus en losse foto’s, die o.a. aangeboden worden via de website www.webprint.nl. Het bedrijf is één van de pioniers van fotoafdrukken via het internet en kent een grote merkbekendheid in Nederland. Webprint had in 2015 een omzet van ongeveer € 12 miljoen.

Smartphoto krijgt hierdoor een sterke commerciële positie in Nederland en met een gecombineerde omzet van meer dan € 46 miljoen toont de groep zijn Europese ambitie.

Door deze overname wordt de kennis van de consumentenmarkt, de klantgerichtheid en de merkbekendheid van Webprint gecombineerd met de kennis van smartphoto op het gebied van technologie, marketing en productie van persoonlijke fotoproducten.

“Het doet ons enorm genoegen het team van Webprint te mogen verwelkomen zodat we onze talenten en sterke punten kunnen combineren ten behoeve van onze klanten in heel Europa. Webprint brengt een sterk en herkenbaar merk met een bedrijfscultuur die net zoals bij ons gericht is op klantentevredenheid,” aldus Stef De corte, CEO smartphoto group.

Frank van Run, CEO van Webprint voegt daaraan toe: “We zijn erg trots onderdeel te worden van één van de grootste en leidende bedrijven voor fotoproducten in Europa. Door deze combinatie kunnen wij ons aanbod en services naar onze klanten in Nederland en daarbuiten nog verder verbeteren.”

De transactie werd op 29 april 2016 afgerond. Zowel het management als alle medewerkers van Webprint zullen onderdeel gaan uitmaken van smartphoto group, maar zij blijven onder het merk Webprint opereren.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Nieuwe eigenaar maakt van Vereenigingsgebouw Hengelo pareltje

Terug naar het overzicht