Infestos: duurzame investeringsaanpak voor monumentaal vastgoed en bedrijven

25 november 2016

Jubileummagazine ’t Lansink

Tuindorphotel en Restaurant ’t Lansink is eigendom van de Twentse investeringsmaatschappij Infestos. Infestos richt zich met haar duurzame investeringsaanpak op zowel monumentaal vastgoed als participaties in Nederlandse bedrijven.

Eind 2009 heeft Infestos het pand waarin hotel ’t Lansink was gevestigd in eigendom gekregen. In datzelfde jaar heeft Infestos het tegenovergelegen pand aangekocht om het aantal hotelkamers uit te breiden. Hiermee werd een nieuwe bestemming gegeven aan een leegstaand monumentaal pand op een karakteristieke locatie midden in de wijk Tuindorp. Infestos heeft zorggedragen voor de renovatie van dit pand met behoud van de kenmerkende monumentale elementen. Daarmee is in nauwe samenspraak met de huidige exploitanten, Lars van Galen en Richard van den Hoeven, een uitbreiding van het hotel gerealiseerd.

Monumentale panden

Met een vergelijkbare aanpak heeft Infestos meerdere monumentale panden aangekocht, gerenoveerd en van een nieuwe bestemming voorzien. Voorbeelden zijn de oude muziekschool in Enschede waarin thans het Luzac College is gevestigd, en Landgoed het Stokhorst wat dienst doet als kantoor van Infestos.

Bedrijven

Met eenzelfde aanpak investeert Infestos ook in bedrijven. Deze bedrijven hebben altijd een uniek karakter door hun technologie of marktpositie, vergelijkbaar met het unieke monumentale karakter van de vastgoedinvesteringen. De focus ligt bij ondernemingen die hetzij in financiële problemen terecht zijn gekomen, dan wel geen kernactiviteit meer zijn binnen een groter concern, dan wel familiebedrijven met opvolgingsproblemen. Veelal samen met het management van deze bedrijven investeert Infestos op een hands-on wijze in nieuwe groeikansen om de ondernemingen weer een duurzame toekomst te geven.

Infestos feliciteert de exploitanten van Tuindorphotel en Restaurant ’t Lansink met het 100-jarig bestaan en wensen hen en het volledige team een fantastische toekomst.

 

Bekijk volgend nieuwsbericht

Bregal Freshstream investeert in Verwater

Terug naar het overzicht