Bregal Freshstream investeert in Verwater

8 augustus 2016

Persbericht Verwater

Bregal Freshstream heeft vandaag aangekondigd dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in Verwater (“de Groep”), een wereldwijde dienstverlener in industriële en petrochemische installaties, gespecialiseerd in onderhoud van tankopslag.

Verwater, opgericht in 1922 en met het hoofdkantoor in Rotterdam, opereert voornamelijk in de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio maar heeft wereldwijde vertakkingen die worden ondersteund door drie internationale verkoopkantoren in Oman, USA en Singapore. Verwater werkt met blue chip bedrijven zoals ExxonMobil, Shell, Total, Vopak, Odfjell, Shin Etsu en Dupont.

Verwater is een “one-stop shop” voor tankopslag en aanverwante infrastructuur en levert een scala van diensten zoals tankonderhoud, -constructie en -reparatie en ook Electro & Instrumentatie (E&I), Engineering & Automatisering (E&A) via haar Verwater Industrial Services onderdeel.

De Groep is marktleider in tankgerelateerde diensten in Noord-West Europa, thuisbasis voor Europa’s grootste raffinage en petrochemische centrum en op een na grootste petrochemische cluster in de wereld. De tankopslag industrie wordt gereguleerd door strenge gezondheids-, veiligheids- en reglementaire vereisten en Verwater’s gespecialiseerde apparatuur en verschillende geavanceerde diensten zijn zeer gewild, met name haar welbekende vijzel service.

Nederland is een van de belangrijkste strategische aandachtsgebieden voor Bregal Freshstream. Als gevolg van deze transactie zal Bregal Freshstream een meerderheidsbelang in de onderneming hebben, samen met Infestos, Verwater’s management team, en andere minderheidsaandeelhouders.

Pascal Keutgens, partner bij Bregal Freshstream, zei naar aanleiding van deze investering:

“Verwater’s focus op gezondheid en veiligheid en haar kennis van de wetgeving betekent dat zij door een groot aantal blue chip bedrijven, voor wie veiligheid een topprioriteit is, wordt gezien als een zeer gewaardeerde partner. Wij zien grote mogelijkheden voor het bedrijf voor internationale expansie en voor uitbreiding van het producten- en dienstenaanbod en wij zijn heel enthousiast om samen te werken met zowel Verwater’s management team als met Infestos.”

CEO van Verwater, Filip De Wilde, zei:

“In de afgelopen jaren hebben wij een sterke operationele en financiële turnaround bewerkstelligd door een heroriëntering van onze strategie en door investeringen die ons bedrijf hebben versterkt en onze operationele activiteiten hebben verscherpt. Als gevolg hiervan hebben wij nu een solide basis om verder te bouwen, mede dankzij onze positie als marktleider, onze stabiele omzet en onze bewezen internationale rollout mogelijkheden. De investering van Bregal Freshstream zal bijdragen om de dienstverlening aan onze bestaande cliënten nog meer te verbeteren en te groeien in nabijgelegen markten en gebieden en ik kijk er erg naar uit met hen samen te werken aan deze nieuwe fase van onze ontwikkeling.”

Bekijk volgend nieuwsbericht

Smartphoto group neemt Webprint over van Infestos

Terug naar het overzicht