TelentNED lanceert nieuw talenten offroad cycling team

23 januari 2020

Per 1 januari 2020 is TalentNED gestart met een offroad cycling team bestaande uit een aantal van de grootste Nederlandse talenten. Een mix van nieuwelingen, junioren en beloften, van mannen en vrouwen. Gedreven door ambitie, sterke teamgenoten en een unieke TalentNED staf. Met oog voor ontwikkeling op sportief gebied, maar zeker ook voor studie en sociale omgeving. Alles in het teken van ontwikkelen. Bij TalentNED is beter worden belangrijker dan goed zijn.

TalentNED leidt allround fietsers op door ze op één plek samen te brengen, ze fulltime coaching en programmering aan te bieden en ze te trainen in meerdere fietsdisciplines. Hierdoor krijgen we samen en op dagelijkse basis grip op de ontwikkeling van de sporters, bouwen we een relatie met ze op waarmee we gedrag en intenties beter leren begrijpen en ontwikkelen we sterke, rebelse en vaardige topsporters die zich in de toekomst kunnen meten met de absolute top. Let wel: het is een rocky road to the top, vol hindernissen, obstakels en tegenslag. Daar zullen onze fietsers mee moeten zien te dealen.

Het team wordt op dagelijkse basis begeleid door Bas de Bever (manager/coach) en Olaf Noorbergen (trainer/coach). Bas neemt een berg aan kennis en ervaring mee als voormalig fietser (downhill en mountainbike) en coach (15 jaar BMX bondscoach). Olaf is een ambitieuze trainer, zelf fanatiek mountainbiker en tevens afgestudeerd bewegingswetenschapper. Naast deze begeleiding wordt de staf van TalentNED uitgebreid met diverse specialisten, zoals een krachttrainer, een voedingsdeskundige en een mechanieker.

Het team bestaat voorlopig uit een zestal mountainbikers, te weten Hannah van Boven (20), Niek Hoornsman (18), Milan Ziemerink (18), Paul Snip (18), Annemoon van Dienst (16) en Chris van Dijk (16). Het idee is om dit team in de komende maanden uit te breiden met nog een aantal fietsers.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Infestos verkoopt deel aandelen in Alfen N.V. en blijft Alfen’s grootste aandeelhouder

Terug naar het overzicht