TalentNED lanceert nieuw team voor Nederlands grootste schaatstalenten

2 april 2020

TalentNED kondigt de start van een nieuw junioren schaatsteam, bestaande uit een aantal van de grootste nationale schaatstalenten, aan. Met dit initiatief wil TalentNED het gat tussen jonge talenten en de volwassen schaatstop verkleinen. Eerder dit jaar startte TalentNED, met directeur Gerard Kemkers, al een talentenploeg offroad cycling, waarvan oud BMX-bondscoach Bas de Bever programma manager is.

Voor het nieuwe schaatsteam heeft TalentNED Rutger Tijssen (46, Amstelveen) als programma manager aangesteld en Robin Derks (32, De Rijp) als trainer/coach. Tijssen neemt een berg aan kennis en ervaring mee als voormalig (hoofd)coach van onder meer Ireen Wüst en het Chinese nationale team. Derks heeft als bondscoach van Japan en (assistent)trainer van de professionele schaatsploeg van TalentNED eveneens zijn sporen verdiend. Van die laatste ploeg nam TalentNED onlangs afscheid. Het schaatsteam voor junioren zal in de komende weken van start gaan en Enschede als uitvalsbasis hebben.

Het schaatsteam zal bij aanvang bestaan uit de volgende talenten: Evelien Vijn (17, Wieringerwerf), Merel Conijn (18, Edam), Eline Jansen (18, Deventer), Joep Wennemars (17, Dalfsen), Chris Fredriks (16, Deventer), Mats Siemons (17, Amsterdam), Colin Duivenvoorden (17, Woubrugge), Remo Slotegraaf (18, Peize), Beau Snellink (18, Noorden) en Stefan Westenbroek (18, Ommen).

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “Wij willen jonge talentvolle Nederlandse sporters de kans bieden om goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau te groeien. Ons programma staat in het teken van ontwikkelen en ontdekken. Beter worden is belangrijker dan goed zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze manier iets essentieels toevoegen aan de opleidingspiramide. De tijd van het TalentNED topteam ligt achter ons, met het schaatsteam voor talenten sluiten we aan bij de doelgroep waarvoor TalentNED vanaf het begin bedoeld was. Onze missie is geslaagd als onze jonge sporters de stap naar een topploeg maken.”

Rutger Tijssen, programma manager schaatsen bij TalentNED: “Wij denken onze schaatstalenten de juiste omgeving en begeleiding te kunnen bieden. De beste talenten van Nederland gaan nu samen trainen en elkaar beter maken. Dit binnen een fulltime programma in Enschede. Samen met een professionele begeleidingsstaf gaan we de rugzak van de talenten vullen om op die manier de kans op aansluiting bij de volwassen schaatstop te vergroten.”

TalentNED is een initiatief van Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij uit Enschede. Naast talentenprogramma’s in meerdere sporten biedt TalentNED een platform gericht op talentontwikkeling voor het bedrijfsleven.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Restaurant in Hengelo gaat hele maand gratis maaltijden uitdelen aan minima

Terug naar het overzicht