Restaurant in Hengelo gaat hele maand gratis maaltijden uitdelen aan minima

1 april 2020

TC Tubantia, 1 april 2020

HENGELO – Meester-kok Lars van Galen (42) van Hotel-Restaurant ‘t Lansink gaat samen met zijn personeel gratis maaltijden verstrekken aan de mensen in Hengelo die dat het best kunnen gebruiken. „Waarom thuis zitten, als je ook iets positiefs kan doen.”

Een warm pastagerecht, een frisse salade, brood en een dessert. Vanaf vrijdagmiddag wil ‘t Lansink de hele maand april – vier keer per week – gratis maaltijden gaan koken voor 150 tot 200 personen per dag. De ingrediënten worden beschikbaar gesteld door zijn ‘huisbaas’, de investeringsmaatschappij Infestos.

De eerste groep mensen die in aanmerking komt voor een gratis maaltijd hebben dinsdag een mail gekregen van de Gemeente Hengelo. Zij bepalen ook wie in aanmerking komt, mensen kunnen niet zichzelf of anderen aanmelden. ,,Mensen die net op of onder de armoedegrens leven worden extra hard geraakt. Ik vind het geweldig dat we dit mooie initiatief aan hen kunnen koppelen”, zegt wethouder Mariska ten Heuw.

Anderhalve meter in de keuken

Doordat de keuken van Van Galen uit meerdere afdelingen bestaat kan iedereen op veilige afstand van elkaar werken. Alle personeelsleden zitten al enkele weken thuis – vallen waarschijnlijk onder de regeling waarbij 90% van het salaris door de overheid wordt doorbetaald – en willen dolgraag vrijwillig aan de slag, zegt Van Galen.

Buiten het restaurant worden twee kraampjes gemaakt waarbij de maaltijden worden opgehaald. In deze tijden vindt de meester-kok het belangrijk een positief geluid te laten horen. ,,Ik heb een mooie keuken, enthousiast personeel. Met zijn allen willen wij vooral iets goeds doen, we verdienen er geen cent aan. Dit wordt een maand knallen.”

Bekijk volgend nieuwsbericht

Infestos verkoopt deel aandelen in Alfen N.V.

Terug naar het overzicht