Alfen

Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Alfen biedt met haar meer dan 80 jaar lange historie een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto’s en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten.

In de periode tussen 2016 tot en met 2018 heeft Alfen een gemiddelde omzetgroei van 29% gerealiseerd met een positieve EBITDA. In de eerste negen maanden van 2019 versnelde Alfen haar groei naar 42% vergeleken met dezelfde periode in 2018 en realiseerde Alfen een ‘adjusted EBITDA’ van 8,4%.  Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar ‘first mover advantage’.

Datum investering

December 2014

Gedeeltelijke exit maart 2018

Beursgang Euronext Amsterdam

Aantal werknemers

476 (per september 2019)

website

www.alfen.com

De betrokkenheid van Infestos

  • Ondersteuning in het ontwikkelen van strategie, business plannen en roadmaps voor o.a. oplaadpunten voor elektrische auto’s, automatisering van transformatorstations en energieopslagsystemen
  • Corporate identity en website vernieuwd
  • Productiefaciliteit uitgebreid en hoofdkantoor van Alfen verbouwd
  • Ondersteuning in uitbreiding organisatie ten behoeve van geanticipeerde groei

1937

>80 jaar ervaring op het elektriciteitsnet

#1

marktleidende posities in Nederland

40%

omzet CAGR als middellange termijn doelstelling van Alfen

Bekijk volgende participatie

NXFiltration

Terug naar het overzicht