Overname onderdelen Imtech Industrial Services door de Verwater Groep

8 september 2015

Persbericht Verwater

De Verwater Groep uit Hoogvliet heeft een aantal onderdelen overgenomen uit het faillissement van Imtech Industrial Services B.V. Het betreft onder andere de activiteiten in de regio’s Noord West (Amsterdam), Noord Oost (Emmen, Coevorden, Drachten en Delfzijl) en Valve Services (Rotterdam). Met de overname zijn in totaal circa 250 arbeidsplaatsen veiliggesteld. De activiteiten worden ondergebracht in Verwater Industrial Services B.V., onderdeel van investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede.

Deze overname stelt Verwater in staat haar dienstenpakket uit te breiden op het gebied van E&I (Elektro en Instrumentatie), E&A (Engineering en Automatisering), mechanisch onderhoud (Static & Rotating) en de revisie van kleppen en afsluiters. “Wij streven ernaar om onze dienstverlening maximaal af te stemmen op de behoefte van onze opdrachtgever. Deze overname is een belangrijke stap binnen onze strategie om volledig multidisciplinair diensten aan te kunnen bieden.”, aldus Filip De Wilde, CEO van de Verwater Groep.

Over Industrial Services

De voormalige Business Unit Industrial Services van Imtech biedt actuele technische totaaloplossingen voor de industriemarkt. Zij zijn bekend met de productieprocessen en de wet- en regelgeving in een groot aantal sectoren, zoals tankterminals, food & feed, chemie, olie & gas en farmacie. Zij verzorgen projectmanagement, (maintenance) engineering, industriële automatisering, installatietechniek, inspecties voor onderhoud, continue verbetering van productieprocessen en projecten.

Over Verwater

Als marktleider in onderhoudsactiviteiten aan tankopslagfaciliteiten bedient Verwater grote opdrachtgevers in de petrochemie, chemie en procesindustrie, met mechanische onderhouds- en constructiewerkzaamheden, piping onderhouds- en constructiewerken, civiele werken, opvijzelen van opslagtanks en straal- en coatingwerkzaamheden. Sinds haar oprichting in 1922 is Verwater geëvolueerd van civiele contractor naar allround contractor, gekenmerkt door op ervaring gesteunde kwaliteit, kennis en zelf ontwikkelde technologie. Met ongeveer 750 werknemers realiseert Verwater projecten met de hoogste veiligheids- en kwaliteitsstandaarden op diverse locaties ter wereld. De Verwater Group heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Turkije, Oman, Singapore en de Verenigde Staten.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Infestos verwerft meerderheidsbelang in Alfen B.V.

Terug naar het overzicht