Infestos verwerft meerderheidsbelang in Alfen B.V.

12 december 2014

Persbericht Infestos / Alfen

Investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede heeft een meerderheidsbelang verworven in Alfen B.V., fabrikant en marktleider in transformatorstations, producten voor de distributie van elektrische energie en oplaadpunten voor elektrische auto’s (ICU = Integrated Charging Units). TBI behoudt een minderheid van de aandelen.

Marco Roeleveld (algemeen directeur van Alfen): “De afgelopen jaren heeft Alfen een turbulente tijd doorgemaakt. Zowel de markt voor transformatoren als voor oplaadpunten is volop in ontwikkeling, waardoor de onderneming grote kansen en goede groeimogelijkheden heeft. Vanuit een financieel stabiele basis, met Infestos en TBI als aandeelhouders, kan verder worden gewerkt aan een duurzame groei van de onderneming. Alfen zal zich blijvend onderscheiden door haar hoge kwaliteitsstandaarden voor techniek, veiligheid en milieu.”

Bernard ten Doeschot (Infestos): “Alfen is een onderneming met unieke capaciteiten en kennis van het midden-spanning netwerk in Nederland en met een bijzondere positie in de wereld van het laden van elektrische auto’s. Zeker op het gebied van transformatorstations is Alfen de onbetwiste marktleider in Nederland. Alfen bedient de grootste netwerkbedrijven van Nederland en België. De steeds hogere eisen die worden gesteld aan het slimme elektriciteitsnetwerk (zgn. Smart-grids) in combinatie met wet- en regelgeving stelt deze klanten voor grote en complexe uitdagingen. Daarnaast heeft Alfen als een van de grondleggers van standaarden voor het laden van elektrische auto’s een vooraanstaande positie verworven in West-Europa. Wij hebben vertrouwen in het realiseren van het groei- en verbeterpotentieel van de organisatie en zien uit naar een duurzame relatie met deze prachtige onderneming.”

Over Alfen

Alfen levert al meer dan 75 jaar producten en diensten voor de distributie van elektrische energie en is dé specialist op het gebied van compleet geassembleerde compacte en betreedbare transformatorstations. Alfen ontwikkelt, ontwerpt, produceert en assembleert alle stations in eigen huis en beschikt hierdoor over een grote hoeveelheid kennis over het elektriciteitsnet van laag- tot hoogspanning. Met ongeveer 150 medewerkers worden tevens turn-key projecten gerealiseerd, zoals de aanleg van complete elektriciteitsnetwerken. In 2008 is Alfen onder de naam ICU Charging Equipment gestart met de ontwikkeling van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hiermee zet Alfen zich in om het huidige elektriciteitsnet voor te bereiden op de invloed van grootschalig elektrisch vervoer, zodat onze elektrische infrastructuur ook in de toekomst veilig en betrouwbaar blijft. ICU levert een complete lijn solide oplaadpunten voor thuis, bij het bedrijf, in de parkeergarage en in het openbare terrein.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Infestos verwerft meerderheidsbelang in de Verwater Groep

Terug naar het overzicht