Infestos verwerft meerderheidsbelang in de Verwater Groep

3 juli 2014

Persbericht Infestos / Verwater

ENSCHEDE/HOOGVLIET, 3 juli 2014, Infestos heeft een meerderheidsbelang verworven in de toonaangevende tankconstructie en –onderhoud onderneming Verwater Groep uit Hoogvliet. Gelijktijdig met het instappen van deze nieuwe investeerder heeft een herfinanciering plaatsgevonden waarbij additioneel kapitaal is aangetrokken. Hierdoor is de toekomst van het bedrijf veiliggesteld. De raad van bestuur is op het moment van overname gewijzigd met de aanstelling van een nieuwe CEO en CFO.

Jacco van der Kamp (COO Verwater Nederland): “De afgelopen jaren heeft de Verwater Groep een sterke en onstuimige groei doorgemaakt. Als gevolg van een aantal grote bedrijfsvreemde projecten was de onderneming in de problemen geraakt. Deze projecten zijn nagenoeg afgerond en de focus ligt nu weer op de kernactiviteiten. Vanuit een financieel stabiele basis kan worden verder gewerkt aan een duurzame groei van de onderneming. Wij zullen klanten in de toekomst blijven ontzorgen voor wat betreft tankconstructie en –onderhoud. De Verwater Groep zal zich blijvend onderscheiden door haar hoge kwaliteitsstandaarden voor veiligheid en milieu.”

Bernard ten Doeschot (nieuwe CEO Verwater): “De Verwater Groep is een onderneming met unieke capaciteiten en kennis van tankconstructie en -onderhoud. Zeker op het gebied van vijzelen is zij wereldwijd de onbetwiste marktleider. De Verwater Groep bedient de grootste oliemaatschappijen, olieopslag- en (petro)chemische bedrijven in de wereld. De stringente wet- en regelgeving zorgt ervoor dat deze klanten hun onderhoudsprogramma’s intensiveren. De markt voor de bouw en het onderhoud van tank terminals en petrochemische installaties is daarom veelbelovend en biedt volop kansen. Wij hebben vertrouwen in het realiseren van het verbeterpotentieel binnen de organisatie en zien uit naar een duurzame relatie met deze prachtige onderneming.”

Over Verwater

Verwater is een toonaangevende groep van ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het bouwen, onderhouden en vijzelen (liften) van tanks. Het in 1922 opgerichte bedrijf heeft zich ontwikkeld van een kleine civiele aannemer tot veelzijdig contractor. De onderneming staat bekend om haar hoge kwaliteit op basis van ervaring, kennis en eigen ontwikkelde technologie. Met een toegewijd team van meer dan 600 medewerkers, levert Verwater excellente, veilige en kwalitatief hoogstaande projecten over de hele wereld. De Verwater Groep heeft vestigingen in o.a. Nederland, België, Frankrijk, Turkije, Singapore en de Verenigde Staten. De afgelopen jaren behaalde Verwater een omzet van circa EUR 200 miljoen per jaar.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Michelinster voor het Lansink in Hengelo

Terug naar het overzicht