Overname exploitatie Tuindorphotel het Lansink

12 januari 2012

Nieuwsbericht Infestos

HENGELO, 9 januari 2012, Lars van Galen & Richard van den Hoeven nemen per 1 maart 2012 de exploitatie van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink over. De huidige exploitanten Ton en Christ’l Kouwenberg zullen na 7 jaar als Patron van een welverdiend pensioen gaan genieten. Tuindorphotel ’t Lansink gaat zich op de particuliere en zakelijke markt richten. Bedrijven in Hengelo, Enschede, Borne en de rest van Twente, kunnen hier terecht voor hun zakelijke overnachtingen, lunches, diners en vergaderingen. Particulieren kunnen kennismaken met het monumentale Tuindorp ’t Lansink en genieten van al het moois dat Hengelo als stad en Twente als Landgoed van Nederland te bieden heeft ”, aldus Richard van den Hoeven.

“Wij zijn zeer verheugd dit monumentale hotel op deze historische locatie een nieuw elan te mogen geven” aldus Van Galen & Van den Hoeven. Kouwenberg: ”Ik laat een prachtig bedrijf achter, en ben dan ook erg blij dat deze twee jonge enthousiaste ondernemers die beide ook zeer ervaren zijn in hun vakgebied het overnemen!”. Het hotel heeft op dit moment 14 kamers en een 4-tal zalen voor vergaderingen, bijeenkomsten, familiefeesten en bruiloften. Tevens heeft het restaurant een BIB Gourmand van Michelin, een Lekker notering en 13 punten in de Gault Milliau.

“Deze ondernemers hebben de kennis en ambitie in huis om de goede naam van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink verder uit te bouwen en bekendheid te geven in Twente en ver daarbuiten”, aldus Bernard ten Doeschot van Hotel ’t Lansink Beheer BV, de vastgoedeigenaar van Tuindorphotel ‘t Lansink. Hotel ’t Lansink Beheer BV is onderdeel van Infestos Nederland BV, een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op het duurzaam investeren van kapitaal in participaties en (monumentaal) vastgoed. “Lars heeft bij De Bloemenbeek met zijn team een Michelin ster weten te behalen, wellicht is dit ook voor ’t Lansink in de toekomst mogelijk”.

Zowel Lars van Galen als Richard van den Hoeven zijn beide afkomstig uit Twente. Richard van den Hoeven is geboren in Hengelo en werkzaam geweest bij diverse (top) hotels in Twente en daarbuiten, waar hij veel kennis heeft opgedaan over de zakelijke markt. De afgelopen 3 jaren was hij werkzaam bij Landhuishotel De Bloemenbeek waar hij het laatste jaar als Directie-assistent het algemeen management uit voerde. Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft zich na zijn opleidingsperiode in diverse vooraanstaande restaurants zoals Château Neercanne in Maastricht en Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte verder ontwikkeld als topkok. Afgelopen jaar won hij als wedstrijdkok de prestigieuze Gouden koksmuts en de 45e Prix Culinaire Internationaal le “Taittinger”  in Parijs als 3e Nederlander ooit. Daarnaast is Lars lid van het Koksgilde Nationaal Team. Lars van Galen: “Wij willen met Restaurant ’t Lansink onze gasten betaalbaar en culinair verrassen en Twente als gastronomisch regio helpen zich  nog beter op de kaart te zetten.  Dit vanzelfsprekend gecombineerd met zo de alom geroemde Twentse gastvrijheid. Een toegankelijk en gezellig hotel zoals bij `t Lansink is daarbij zeker een pré”.

Directeur-eigenaar Raymond Strikker van Landhuishotel De Bloemenbeek is zeer verheugd dat twee van “zijn” medewerkers dit mooie monumentale bedrijf met een rijke historie gaan overnemen. “Ik ben er uitermate trots op” , aldus Strikker. Zowel Lars van Galen als Richard van den Hoeven hebben veel kneepjes van het leiden van een hotel & restaurant organisatie en de bijbehorende elementaire ondernemersvaardigheden opgedaan bij De Bloemenbeek. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij een succes gaan maken van Tuindorphotel ‘t Lansink. Tevens zullen wij in de toekomst als gewaardeerde collega`s waar mogelijk samenwerken om Twente als hoogwaardige zakenregio en als landgoed van Nederland nog meer op de landelijke kaart te zetten”.

De toekomst

Halverwege het komende jaar wordt de keuken en de C.T. Storkzaal aangepast en vernieuwd. “In de keuken kan men straks terecht met een kookclub of kan men op verzoek dineren in de keuken aan de Chef’s table”, aldus Van Galen. In de loop van 2013 ligt het in de bedoeling het hotel uit te breiden met nog eens 11 luxere kamers. “Daarmee zullen wij zowel de zakelijke als particuliere markt nog beter kunnen bedienen. Naast de vaste (zakelijke) gasten kunnen wij dan ook kleine en grote groepen beter accommoderen”, aldus Van den Hoeven.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Aankoop voormalige Muziekschool Enschede

Terug naar het overzicht