Nederlandse top-schaatsploeg wordt omarmd door nieuw initiatief omtrent talentontwikkeling

1 augustus 2018

Zeven Nederlandse topschaatsers, waaronder Ireen Wüst, Esmee Visser en Marcel Bosker, en twee coaches zijn deze week een nieuw contract overeengekomen met een nieuw initiatief van investeringsmaatschappij Infestos omtrent duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

De groep schaatsers betreft Ireen Wüst, de meest succesvolle Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen aller tijden, Esmee Visser, olympisch kampioen op de 5.000 meter, Marcel Bosker, Nederlands kampioen allround, Lotte van Beek, Jos de Vos, Louis Hollaar en Marwin Talsma. De schaatsers zullen worden getraind en gecoacht door Peter Kolder en Wouter Olde Heuvel.

De schaatsers zullen gaan rijden voor een nieuw initiatief dat geïnitieerd wordt door investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede. Dit initiatief beoogt zich in te gaan zetten voor duurzame talentontwikkeling in de sport, breder dan schaatsen alleen, en het bedrijfsleven.

Gerard Kemkers, voormalig schaatser en trainer/coach van de TVM-schaatsploeg, zal zich vanaf 1 november namens Infestos in gaan zetten voor de verdere concretisering van dit talentenprogramma, waarvan de plannen komende tijd verder zullen worden verkend en uitgewerkt.

De tenaamstelling van de schaatsploeg zal nader worden ingevuld. Infestos kiest er bewust voor niet haar naam aan deze schaatsploeg te verbinden, aangezien zij werkt aan een ‘open platform’ waarbij ook andere partijen zich kunnen aansluiten om zich in te zetten voor talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

Bekijk volgend nieuwsbericht

Alfen verstevigt positie in het hart van de energietransitie met beursgang Euronext

Terug naar het overzicht